Logo New Challenge Digital Agency

ONZE 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE RESTAURANTMARKETING (2023)

feb. 02, 2023

ONZE 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE RESTAURANTMARKETING (2023)

feb. 02, 2023

SHARE & CONNECT

Teamfoto van Restaurant De Treeswijhoeve. Het einde van een prachtige documentaire.

Het kan moeilijk zijn om op te vallen in de drukke restaurantindustrie, maar het is essentieel dat je dit doet om concurrerend te blijven. Restaurantmarketing is de sleutel tot succes en er zijn een paar stappen die je kan nemen om ervoor te zorgen dat je restaurant zich onderscheidt van de concurrentie. In deze blogpost bespreken we onze vijf stappen naar succesvolle restaurantmarketing. Door deze stappen te volgen, ben je goed op weg om de zichtbaarheid en winst van je restaurant te vergroten.


1. Maak gebruik van social media. Social media is een belangrijk hulpmiddel voor restaurantmarketing, omdat je hiermee in contact kunt komen met je klanten en relaties met hen kunt opbouwen. Je kan social media gebruiken om nieuwe menu-items, evenementen en specials te promoten en te reageren op beoordelingen en feedback van klanten.

Social media is een belangrijk hulpmiddel voor restaurantmarketing. Bekijk hier een aantal voorbeelden.

2. Ontwikkel een e-mailmarketingstrategie. Een e-mailmarketing strategie voor restaurants kan een effectieve manier zijn om klanten te bereiken. Het kan helpen om klanten aan te moedigen om terug te komen door hen kortingen en aanbiedingen aan te bieden. Het kan ook worden gebruikt om klanten op de hoogte te houden van nieuwe menu-items, evenementen en andere promoties. Door een e-mailmarketing strategie te gebruiken, kunnen restaurants interactie met klanten verbeteren, hun merkbekendheid vergroten en hun winstgevendheid verhogen.


3. Maak gebruik van online beoordelingssites. Online beoordelingssites zoals Yelp kunnen ongelooflijk nuttig zijn voor restaurants, omdat ze klanten in staat stellen feedback en beoordelingen achter te laten. Neem de tijd om te reageren op beoordelingen, zowel positieve als negatieve, omdat dit potentiële klanten laat zien dat je om hun ervaring geeft.


4. Gebruik lokale marketingtactieken. Een lokale marketingstrategie helpt restaurants om in contact te komen met hun lokale klanten. Lokale marketingtechnieken helpen restaurants om hun naamsbekendheid te vergroten, hun klantenbestand uit te breiden en de verkoop te verhogen. Het kan de lokale zichtbaarheid vergroten door lokale advertenties, social media en offline marketing te gebruiken om informatie over het restaurant te verspreiden. 


5. Focus op klantenservice en experiencemarketing. Klantenservice en experiencemarketing zijn twee essentiële onderdelen van een restaurant dat succesvol wil zijn. Door te investeren in goede klantenservice en in experiencemarketing, kan een restaurant een betere ervaring creëren voor klanten, waardoor ze langer trouw blijven. Op deze manier kunnen restaurants een succesvollere bedrijfsvoering realiseren en hun naamsbekendheid vergroten.

Chef Dick Middelweerd aan tafel bij gasten in zijn restaurant De Treeswijkhoeve.

Klantenservice is een van de meest essentiële factoren voor een restaurant. Klanten verwachten een hoge kwaliteit service, zowel in de vorm van goed opgeleide personeel als een gepersonaliseerde ervaring. Een restaurant moet bereid zijn om te investeren in het opleiden en aannemen van personeel dat klanten op een respectvolle en professionele wijze kan helpen. Een goede klantenservice kan het verschil maken tussen een restaurant dat succesvol is en een restaurant dat faalt.


Experiencemarketing is een waardevolle tool voor restaurants om hun klanten een unieke ervaring te bieden. Het belang van een goede klantervaring voor restaurants is moeilijk te overschatten. Een goede ervaring voor je klanten kan betekenen dat ze terug blijven komen, erover praten met vrienden en familie en je restaurant aanraden bij anderen.



Door deze vijf stappen te volgen, ben je goed op weg naar succesvolle restaurantmarketing. Social media, e-mailmarketing, online beoordelingssites, lokale marketing en klantenservice zijn allemaal essentiële elementen van elke succesvolle restaurantmarketingcampagne. Neem de tijd om deze stappen te implementeren, de challenges aan te gaan en je zal snel de resultaten zien. Veel succes!


Onze paascampagne bij Frenchie Haarlem, welke meer is dan een simpele foto op social media.
18 mrt., 2024
Restaurant marketing is veel meer dan een een foto op Instagram of een filmpje op TikTok plaatsen. Wij geloven dat restaurant marketing veel meer is dan dat. Laten we eens kijken hoe we complete campagnes bedenken voor onze klanten, ze in de schijnwerpers zetten en lokale strategieën ontwikkelen en uitvoeren.
Liefde voor de gasten en de fans van je restaurant.
07 feb., 2024
New Challenge's ultieme gids voor het domineren van social media in de restaurantwereld. Welkom bij New Challenge! Wij zijn hier om je te begeleiden door de complexe wereld van social media marketing voor restaurants.
Bij New Challenge  beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist.
23 jan., 2024
In de culinaire wereld weten we dat het bereiden van een perfect gerecht vraagt om precisie, toewijding en de juiste ingrediënten. Opvallend genoeg geldt hetzelfde principe voor het aantrekken van gasten naar je restaurant. Bij New Challenge beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist op verschillende niveaus.
Foto van Daisy Krop, die de warme sfeer en gastvrijheid in De Treeswijkhoeve belichaamt, waar culina
08 jan., 2024
Lees over de onderscheidende reis van Daisy Krop, Maître bij De Treeswijkhoeve, waar ze de magie van sfeer en gastvrijheid belichaamt. Ontdek haar groei, lessen en inspiratie, en krijg inzicht in hoe De Treeswijkhoeve, ondanks uitdagingen, een toegankelijke en unieke eetervaring biedt. Een uitnodiging aan jonge professionals om de schoonheid van een carrière in de gastvrijheidsindustrie te omarmen.
Ontdek strategieën om je restaurantmarketing te optimaliseren voor het jaar 2024.
02 jan., 2024
In de dynamische wereld van restaurantmarketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen. Terwijl we 2024 betreden, brengt New Challenge je inzichten in de nieuwste trends en strategieën die het restaurantmarketinglandschap vormgeven. In een wereld verzadigd met digitale ruis geloven wij in de kracht van teruggaan naar de basis - het leggen van persoonlijke verbindingen met gasten. Laten we de belangrijkste componenten van effectieve restaurantmarketing in 2024 verkennen.
Share by: