Logo New Challenge Digital Agency

Restaurant Marketing: Meer dan Gewoon Social Media

mrt. 18, 2024

Restaurant Marketing: Meer dan Gewoon Social Media

mrt. 18, 2024

SHARE & CONNECT

Restaurant marketing is veel meer dan een een foto op Instagram of een filmpje op TikTok plaatsen. Wij geloven dat restaurant marketing veel meer is dan dat. Laten we eens kijken hoe we complete campagnes bedenken voor onze klanten, ze in de schijnwerpers zetten en lokale strategieën ontwikkelen en uitvoeren.

Onze paascampagnes zijn meer dan een social post @Frenchie Haarlem

Restaurant marketing: Jouw merk een boost geven.


In een restaurant draait het niet alleen om het verzamelen van likes en shares. Het gaat erom een band op te bouwen met je publiek en je restaurant te laten opvallen in de drukke wereld van eetgelegenheden. Neem bijvoorbeeld onze aanpak van paascampagnes. We gaan veel verder dan alleen maar wat paashaasjes op je Instagram zetten. We bedenken complete campagnes die de sfeer van Pasen vastleggen en bij de uitstraling van jouw restaurant passen. Of het nu gaat om speciale menu's, leuke evenementen of slimme promoties, wij zorgen ervoor dat je restaurant opvalt tijdens de paasdagen. Daarnaast gebruiken we storytelling om het verhaal aan een breder publiek te vertellen.



Storytelling is een creatieve aanpak om nieuwe gasten te bereiken.


In de wereld van restaurant marketing is storytelling een krachtig instrument dat de ziel van een eetgelegenheid kan vastleggen en de eetervaring naar een hoger niveau kan tillen. Bij New Challenge begrijpen we dat het niet alleen draait om het serveren van heerlijk eten; het gaat ook om het vertellen van een verhaal dat de harten en verbeelding van gasten raakt.


Storytelling in restaurant marketing gaat verder dan alleen het beschrijven van gerechten op het menu. Het gaat erom de unieke identiteit van het restaurant te omarmen en deze te vertalen naar een meeslepend verhaal. Of het nu gaat om de geschiedenis van het restaurant, de passie van de chef-kok, of de lokale ingrediënten die worden gebruikt, een goed verhaal kan de eetervaring verbeteren en gasten een connectie met het restaurant geven.


Een van de krachtigste manieren om storytelling toe te passen in restaurant marketing is door middel van visuele content. Door middel van foto's en video's kunnen restaurants hun verhaal tot leven brengen en gasten meenemen op een culinair avontuur. Of het nu gaat om het tonen van de ambachtelijke bereidingswijze van gerechten, het delen van de passie achter de menukeuzes, of het laten zien van de warme en gastvrije sfeer van het restaurant, visuele storytelling kan de zintuigen prikkelen en gasten betrekken op een emotioneel niveau.



Paascampagne @Bio Futura

Slimme lokale strategieën


We weten dat lokale betrokkenheid essentieel is voor succesvolle restaurant marketing. Daarom ontwikkelen we strategieën die perfect aansluiten bij jouw lokale gemeenschap. Van het identificeren van de juiste doelgroep tot het inspelen op lokale trends, we zorgen ervoor dat jouw restaurant op de juiste moment een trend wordt in de buurt.


Hoewel social media belangrijk is, gaan we verder dan dat. We maken gebruik van allerlei online kanalen, zoals zoekmachines (SEO / SEA) en e-mailmarketing, om jouw restaurant onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Van pakkende content tot gerichte advertenties.



Conclusie: Boost jouw restaurant met het juiste verhaal op de juiste momenten.


Kortom, restaurant marketing is veel meer dan alleen social media. Het draait om het creëren van een sterke band met je publiek en je restaurant laten opvallen.


Heb je meer vragen over wat we te bieden hebben? Laat het ons gerust weten en neem contact met ons op!



Liefde voor de gasten en de fans van je restaurant.
07 feb., 2024
New Challenge's ultieme gids voor het domineren van social media in de restaurantwereld. Welkom bij New Challenge! Wij zijn hier om je te begeleiden door de complexe wereld van social media marketing voor restaurants.
Bij New Challenge  beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist.
23 jan., 2024
In de culinaire wereld weten we dat het bereiden van een perfect gerecht vraagt om precisie, toewijding en de juiste ingrediënten. Opvallend genoeg geldt hetzelfde principe voor het aantrekken van gasten naar je restaurant. Bij New Challenge beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist op verschillende niveaus.
Foto van Daisy Krop, die de warme sfeer en gastvrijheid in De Treeswijkhoeve belichaamt, waar culina
08 jan., 2024
Lees over de onderscheidende reis van Daisy Krop, Maître bij De Treeswijkhoeve, waar ze de magie van sfeer en gastvrijheid belichaamt. Ontdek haar groei, lessen en inspiratie, en krijg inzicht in hoe De Treeswijkhoeve, ondanks uitdagingen, een toegankelijke en unieke eetervaring biedt. Een uitnodiging aan jonge professionals om de schoonheid van een carrière in de gastvrijheidsindustrie te omarmen.
Ontdek strategieën om je restaurantmarketing te optimaliseren voor het jaar 2024.
02 jan., 2024
In de dynamische wereld van restaurantmarketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen. Terwijl we 2024 betreden, brengt New Challenge je inzichten in de nieuwste trends en strategieën die het restaurantmarketinglandschap vormgeven. In een wereld verzadigd met digitale ruis geloven wij in de kracht van teruggaan naar de basis - het leggen van persoonlijke verbindingen met gasten. Laten we de belangrijkste componenten van effectieve restaurantmarketing in 2024 verkennen.
Patrick is een gepassioneerde chef die zijn passie voor koken tot in de kleinste details uitdraagt.
03 apr., 2023
Als je De Treeswijkhoeve binnenstapt, voel je meteen dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. De wereld van verfijning, elegantie en passie. Een wereld waarin de gerechten niet alleen smaakvol zijn, maar ook een feest voor het oog zijn. Dit is mede te danken aan Patrick van Hogeloon, de rechterhand van sterrenchef Dick Middelweerd.
Share by: