Logo New Challenge Digital Agency

Social Media in de Restaurantwereld: Haal meer gasten binnen met New Challenge's Gids

feb. 07, 2024

Social Media in de Restaurantwereld: Haal meer gasten binnen met New Challenge's Gids

feb. 07, 2024

SHARE & CONNECT

New Challenge's ultieme gids voor het domineren van social media in de restaurantwereld. Welkom bij New Challenge! Wij zijn hier om je te begeleiden door de complexe wereld van social media marketing voor restaurants. Pak je notitieboekje erbij, want we gaan diep in op de stappen die je moet nemen om jouw restaurant te laten schitteren op social media, allemaal verduidelijkt met enkele coole weetjes die je zeker zullen verrassen.

Stap 1: Begrijp je doelgroep als nooit tevoren

Voordat je ook maar één vinger op je telefoon legt om een bericht te plaatsen, moet je je doelgroep door en door kennen. Wist je bijvoorbeeld dat millennials en Gen Z'ers de meest actieve gebruikers zijn van social media? Als jouw restaurant zich richt op deze doelgroep, moet je content maken die aansluit bij hun interesses en levensstijl.


Wist je dat meer dan 70% van de Instagram-gebruikers jonger is dan 35 jaar? Dat betekent dat Instagram de ideale plek is om jongere gasten aan te trekken en te betrekken bij jouw restaurant.



Stap 2: Kies de juiste platforms met slimheid

Niet alle social media platforms zijn gelijk ontstaan, en dat is maar goed ook. Het is belangrijk om te begrijpen waar jouw doelgroep actief is, zodat je je inspanningen kunt concentreren op de platforms die het meest effectief zullen zijn voor jouw restaurant. TikTok mag dan wel de nieuwste sensatie zijn, maar als jouw doelgroep voornamelijk op Facebook zit, is het misschien slimmer om je daarop te richten.


Wist je dat TikTok in 2022 meer dan 1 miljard actieve gebruikers had? Dit platform is enorm populair geworden, vooral onder jongere generaties, en biedt restaurants een unieke kans om op een creatieve manier met hun doelgroep te communiceren.



Het meest geschikte platform om je doelgroep te bereiken @Restaurant Het Bosch

Stap 3: Creëer een boeiende contentstrategie die het water in de mond doet lopen
 

Nu je weet wie je doelgroep is en op welke platforms je actief wilt zijn, is het tijd om content te maken die hun aandacht trekt en hen betrokken houdt. Denk aan smakelijke foodfoto's, video's van chef-koks in actie, recepten van je favoriete gerechten en achter de schermen kijkjes in de keuken.


Wist je dat visuele content 40 keer meer wordt gedeeld op social media dan andere soorten content? Dat betekent dat foto's en video's van je heerlijke gerechten een krachtig hulpmiddel kunnen zijn om je restaurant onder de aandacht te brengen en gasten te verleiden om langs te komen.



Stap 4: Betrek je publiek en maak van je volgers fans

Social media gaat niet alleen over het delen van content, maar ook over het opbouwen van relaties met je publiek. Moedig je volgers aan om te reageren, te delen en mee te doen aan gesprekken. Organiseer bijvoorbeeld polls waarin je vraagt naar hun favoriete gerechten of houd een fotowedstrijd waarin ze hun beste foodfoto's kunnen delen.


Wist je dat meer dan 90% van de consumenten gelooft in aanbevelingen van vrienden en familie bij het kiezen van een restaurant? Door een betrokken community op te bouwen op social media, kun je jouw restaurant transformeren van een plek waar mensen eten naar een plek waar mensen samenkomen en genieten van geweldige ervaringen.



Maak van je volgers fans @Frenchie Haarlem

Stap 5: Meet, analyseer en optimaliseer voor voortdurend succes
 

Last but not least, vergeet niet om regelmatig de prestaties van je social media activiteiten te meten en te analyseren. Welke berichten genereren de meeste betrokkenheid? Op welke tijdstippen zijn je volgers het meest actief? Welke campagnes hebben de beste resultaten opgeleverd? Door deze inzichten te gebruiken, kun je je strategie voortdurend optimaliseren en het maximale halen uit je social media inspanningen.


Wist je dat meer dan 70% van de bedrijven die social media marketing bedrijven, zeggen dat het hen helpt om hun klanttevredenheid te verbeteren? Door actief te luisteren naar je publiek en te reageren op hun feedback, kun je een sterke band opbouwen met je gasten en hun loyaliteit aan je restaurant vergroten.



Met deze uitgebreide gids en een paar coole weetjes in je achterzak, ben je klaar om de wereld van social media marketing te veroveren en jouw restaurant te laten stralen op het digitale toneel. Dus waar wacht je nog op? Pak je telefoon, open je favoriete social media app en laat de wereld zien wat jouw restaurant zo bijzonder maakt! En vergeet niet, bij New Challenge staan we altijd klaar om je te ondersteunen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.


Succes! 🚀


Onze paascampagne bij Frenchie Haarlem, welke meer is dan een simpele foto op social media.
18 mrt., 2024
Restaurant marketing is veel meer dan een een foto op Instagram of een filmpje op TikTok plaatsen. Wij geloven dat restaurant marketing veel meer is dan dat. Laten we eens kijken hoe we complete campagnes bedenken voor onze klanten, ze in de schijnwerpers zetten en lokale strategieën ontwikkelen en uitvoeren.
Bij New Challenge  beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist.
23 jan., 2024
In de culinaire wereld weten we dat het bereiden van een perfect gerecht vraagt om precisie, toewijding en de juiste ingrediënten. Opvallend genoeg geldt hetzelfde principe voor het aantrekken van gasten naar je restaurant. Bij New Challenge beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist op verschillende niveaus.
Foto van Daisy Krop, die de warme sfeer en gastvrijheid in De Treeswijkhoeve belichaamt, waar culina
08 jan., 2024
Lees over de onderscheidende reis van Daisy Krop, Maître bij De Treeswijkhoeve, waar ze de magie van sfeer en gastvrijheid belichaamt. Ontdek haar groei, lessen en inspiratie, en krijg inzicht in hoe De Treeswijkhoeve, ondanks uitdagingen, een toegankelijke en unieke eetervaring biedt. Een uitnodiging aan jonge professionals om de schoonheid van een carrière in de gastvrijheidsindustrie te omarmen.
Ontdek strategieën om je restaurantmarketing te optimaliseren voor het jaar 2024.
02 jan., 2024
In de dynamische wereld van restaurantmarketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen. Terwijl we 2024 betreden, brengt New Challenge je inzichten in de nieuwste trends en strategieën die het restaurantmarketinglandschap vormgeven. In een wereld verzadigd met digitale ruis geloven wij in de kracht van teruggaan naar de basis - het leggen van persoonlijke verbindingen met gasten. Laten we de belangrijkste componenten van effectieve restaurantmarketing in 2024 verkennen.
Patrick is een gepassioneerde chef die zijn passie voor koken tot in de kleinste details uitdraagt.
03 apr., 2023
Als je De Treeswijkhoeve binnenstapt, voel je meteen dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. De wereld van verfijning, elegantie en passie. Een wereld waarin de gerechten niet alleen smaakvol zijn, maar ook een feest voor het oog zijn. Dit is mede te danken aan Patrick van Hogeloon, de rechterhand van sterrenchef Dick Middelweerd.
Share by: