Logo New Challenge Digital Agency

Optimaliseer je restaurantmarketing voor 2024

jan. 02, 2024

Optimaliseer je restaurantmarketing voor 2024

jan. 02, 2024

SHARE & CONNECT

In de dynamische wereld van restaurantmarketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen. Terwijl we 2024 betreden, brengt New Challenge je inzichten in de nieuwste trends en strategieën die het restaurantmarketinglandschap vormgeven. In een wereld verzadigd met digitale ruis geloven wij in de kracht van teruggaan naar de basis - het leggen van persoonlijke verbindingen met gasten. Laten we de belangrijkste componenten van effectieve restaurantmarketing in 2024 verkennen.

Storytelling campagne bij Hôtel & Restaurant Frenchie in Haarlem. Geweldige foto van een koppel tijdens een diner.

Storytelling campagne @Hôtel & Restaurant Frenchie Haarlem

1. Authentiek verhalen vertellen


In een tijdperk van echtheid verlangen gasten naar oprechte verbindingen met de merken die ze kiezen. Restaurants vormen hierop geen uitzondering. Deel het verhaal achter je culinaire reis, de inspiratie voor je menu of de culturele invloeden die je keuken vormgeven. Authentiek verhalen vertellen creëert een boeiende vertelling die resoneert bij klanten en een gevoel van loyaliteit en emotionele verbinding stimuleert.

De keuken van Restaurant De Treeswijkhoeve is een feest.

Storytelling campagne @Restaurant De Treeswijkhoeve

2. Social media betrokkenheid met een doel




Social media blijven een krachtige tool voor restaurantmarketing, maar de focus verschuift naar een betekenisvolle betrokkenheid. Gebruik je platforms niet alleen om gerechten te promoten, maar om verbinding te maken met je publiek. Deel behind the scenes, ga in op klantrecensies en organiseer interactieve polls of wedstrijden. Het streven is om een gemeenschap te vormen die zich verenigt rondom jouw merk, waardoor gasten enthousiaste fans en ambassadeurs worden.


3. Hyperlokale samenwerkingen




Werk samen met lokale bedrijven en influencers om de kracht van de gemeenschap aan te boren. Of het nu gaat om samenwerking met nabijgelegen boerderijen voor verse producten of het bundelen van krachten met lokale influencers voor authentieke recensies, hyperlokale samenwerkingen voegen een persoonlijke touch toe aan je marketinginspanningen. Dit ondersteunt niet alleen de lokale economie, maar versterkt ook de aanwezigheid van je restaurant binnen de gemeenschap.


4. Onvergetelijke ervaringen




Creëer onvergetelijke eetervaringen die verder gaan dan het bord. Overweeg het organiseren van thema-avonden, live muziekevenementen of interactieve kooklessen. Meeslepende ervaringen trekken niet alleen nieuwe klanten aan, maar moedigen ook herhaalbezoeken aan. Leg deze momenten vast en deel ze op je digitale platforms, zodat ze veranderen in deelbaar materiaal dat de unieke sfeer van je restaurant benadrukt.


Het zomertuinfeest was het event van het jaar voor ons als marketingbureau maar ook voor restaurant De Treeswijkhoeve. 9 michelin sterren en 200 fijne gasten maakte het event tot een succes.

Zomertuinfeest Restaurant De Treeswijkhoeve 2023

5. Duurzaamheid als aantrekkingskracht




 In 2024 is duurzaamheid niet alleen een modewoord - het is een fundamenteel aspect van restaurantmarketing. Laat zien dat je toegewijd bent aan milieuvriendelijke processen, of het nu gaat om verantwoorde inkoop, initiatieven voor afvalvermindering of energiezuinige bedrijfsvoering. Consumenten zijn steeds bewuster van hun milieueffect, en het afstemmen van je restaurant op duurzame waarden kan een krachtig marketinginstrument zijn.


6. Gepersonaliseerde loyaliteitsprogramma's




Loyaliteitsprogramma's zijn geëvolueerd voorbij eenvoudige stempelkaarten. Maak gebruik van technologie om gepersonaliseerde loyaliteitsprogramma's te creëren die klanten belonen op basis van hun voorkeuren en gedrag. Deze op data gebaseerde aanpak stelt je in staat promoties, aanbiedingen en speciale voordelen op maat te maken, wat een gevoel van exclusiviteit voor je trouwe klanten bevordert.


Optimaliseer je restaurantmarketing in 2024




Terwijl we navigeren door het steeds veranderende landschap van restaurantmarketing in 2024, is de sleutel het vinden van een balans tussen innovatie en tijdloze strategieën. Terug naar de basis betekent niet dat je technologie negeert of digitale platforms verwaarloost; het benadrukt eerder het belang van echte verbindingen, lokale betrokkenheid en authentiek verhalen vertellen. Door deze principes te omarmen, kan je restaurant een onderscheidende identiteit creëren in het competitieve culinaire landschap van de toekomst. Proost op een jaar vol smaakvol succes!


Onze paascampagne bij Frenchie Haarlem, welke meer is dan een simpele foto op social media.
18 mrt., 2024
Restaurant marketing is veel meer dan een een foto op Instagram of een filmpje op TikTok plaatsen. Wij geloven dat restaurant marketing veel meer is dan dat. Laten we eens kijken hoe we complete campagnes bedenken voor onze klanten, ze in de schijnwerpers zetten en lokale strategieën ontwikkelen en uitvoeren.
Liefde voor de gasten en de fans van je restaurant.
07 feb., 2024
New Challenge's ultieme gids voor het domineren van social media in de restaurantwereld. Welkom bij New Challenge! Wij zijn hier om je te begeleiden door de complexe wereld van social media marketing voor restaurants.
Bij New Challenge  beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist.
23 jan., 2024
In de culinaire wereld weten we dat het bereiden van een perfect gerecht vraagt om precisie, toewijding en de juiste ingrediënten. Opvallend genoeg geldt hetzelfde principe voor het aantrekken van gasten naar je restaurant. Bij New Challenge beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist op verschillende niveaus.
Foto van Daisy Krop, die de warme sfeer en gastvrijheid in De Treeswijkhoeve belichaamt, waar culina
08 jan., 2024
Lees over de onderscheidende reis van Daisy Krop, Maître bij De Treeswijkhoeve, waar ze de magie van sfeer en gastvrijheid belichaamt. Ontdek haar groei, lessen en inspiratie, en krijg inzicht in hoe De Treeswijkhoeve, ondanks uitdagingen, een toegankelijke en unieke eetervaring biedt. Een uitnodiging aan jonge professionals om de schoonheid van een carrière in de gastvrijheidsindustrie te omarmen.
Patrick is een gepassioneerde chef die zijn passie voor koken tot in de kleinste details uitdraagt.
03 apr., 2023
Als je De Treeswijkhoeve binnenstapt, voel je meteen dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. De wereld van verfijning, elegantie en passie. Een wereld waarin de gerechten niet alleen smaakvol zijn, maar ook een feest voor het oog zijn. Dit is mede te danken aan Patrick van Hogeloon, de rechterhand van sterrenchef Dick Middelweerd.
Share by: