Logo New Challenge Digital Agency

De smaakmaker van De Treeswijkhoeve: het verhaal van Franke Osinga

mrt. 20, 2023

De smaakmaker van De Treeswijkhoeve: het verhaal van Franke Osinga

mrt. 20, 2023

SHARE & CONNECT

Een foto van Franke Osinga. Keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve.

Foto gemaakt in opdracht van Gault & Millau Nederland ©Krijn Lugt

Welkom bij de Treeswijkhoeve. Wij stellen graag de rechterhand van chef-kok Dick Middelweerd aan jullie voor: Franke Osinga. Franke is al 8 jaar een vaste kracht in het team van De Treeswijkhoeve.


Bij De Treeswijkhoeve geloven we dat dineren meer is dan alleen maar eten. Het is een culinaire reis en beleving waarbij onze gasten worden meegenomen op een reis door de smaken, geuren en texturen van de seizoensgebonden ingrediënten die we gebruiken in onze gerechten. 

Franke is van jongs af aan al geïntrigeerd door de wereld van eten en drinken. Hij wist al snel dat hij een chef van allure wilde worden en was vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken. De uitdagingen in de keuken zijn enorm en Franke houdt ervan om constant te innoveren en te verbeteren. Hij weet als geen ander dat zijn gasten altijd op zoek zijn naar iets nieuws en verrassends. Daarom stelt hij zichzelf en zijn team elke dag weer nieuwe doelen en uitdagingen.


Maar het succes van Franke en zijn team is niet alleen te danken aan hun creativiteit en innovatievermogen. Het is vooral hun discipline en toewijding die ervoor zorgen dat ze elke dag weer op topniveau kunnen presteren. Franke weet dat hij alleen het beste uit zichzelf en zijn team kan halen als hij dagelijks hard werkt en volledig toegewijd is aan zijn vak.

Campagne van Gault & Millau in samenwerking met Restaurant De Treeswijkhoeve.

Foto gemaakt in opdracht van Gault & Millau Nederland ©Krijn Lugt

Franke heeft een belangrijke boodschap voor de nieuwe generatie die droomt van een carrière als chef-kok. "Altijd open staan voor nieuwe leermomenten en nieuwe ontwikkelingen. Je raakt namelijk nooit uitgeleerd," zegt Franke. "En als je een tegenslag tegenkomt, geef dan niet op. Probeer hier altijd je les uit te leren. Maar het allerbelangrijkste is om plezier te hebben in je werk. Geniet van de prachtige producten waar je mee mag werken en geniet van de gedreven mensen om je heen."


Als we Franke vragen welk gerecht hij de afgelopen jaren het meest trots heeft gemaakt, noemt hij het nieuwe voorgerecht: Kreeft zacht gegaard in escabeche, met magiplant en gnocchi. "Dit gerecht is gemaakt met pure ingrediënten waarvan de natuurlijke smaak de hoofdrol speelt," zegt Franke. "Het gerecht is in twee delen gesplitst: naast het bord wordt er ook nog een vers bereid melkbrood met daarin botermalse kreeft geserveerd. Vaak zijn het de nieuwe creaties waar ik trots op ben. Het geeft veel energie om iets mee te geven wat net nieuw ontwikkeld is. We worden als team steeds beter en dit zie je ook terug in de nieuwe gerechten. Ook ik ben als chef nog constant aan het leren en mezelf aan het aanpassen. Ik ben altijd op zoek naar perfectie."


Tientallen personeelsleden, twee keukenchefs en 1 chef. Dick Middelweerd heeft zijn restaurant De Treeswijkhoeve met jonge en verse krachten samengesteld inclusief 2 ervaren keukenchefs.

Foto gemaakt in opdracht van New Challenge ©Daniëlle van der Veeken

Voor Franke is er niets mooiers dan zijn gasten te zien genieten van de gerechten die hij en zijn team met zoveel zorg en toewijding hebben bereid. Het is de ultieme beloning voor al het harde werk en de lange uren die ze hebben gemaakt. Maar Franke weet ook dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat hij en zijn team nooit tevreden mogen zijn met wat ze hebben bereikt. Er is altijd meer te leren, meer te ontdekken en meer te innoveren. En dat is precies waarom Franke doet wat hij doet.


Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring, dan is De Treeswijkhoeve de plek waar je moet zijn! Onze gepassioneerde en getalenteerde chefs staan klaar om je mee te nemen op een onvergetelijke reis van smaken en sensaties.


 


Onze paascampagne bij Frenchie Haarlem, welke meer is dan een simpele foto op social media.
18 mrt., 2024
Restaurant marketing is veel meer dan een een foto op Instagram of een filmpje op TikTok plaatsen. Wij geloven dat restaurant marketing veel meer is dan dat. Laten we eens kijken hoe we complete campagnes bedenken voor onze klanten, ze in de schijnwerpers zetten en lokale strategieën ontwikkelen en uitvoeren.
Liefde voor de gasten en de fans van je restaurant.
07 feb., 2024
New Challenge's ultieme gids voor het domineren van social media in de restaurantwereld. Welkom bij New Challenge! Wij zijn hier om je te begeleiden door de complexe wereld van social media marketing voor restaurants.
Bij New Challenge  beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist.
23 jan., 2024
In de culinaire wereld weten we dat het bereiden van een perfect gerecht vraagt om precisie, toewijding en de juiste ingrediënten. Opvallend genoeg geldt hetzelfde principe voor het aantrekken van gasten naar je restaurant. Bij New Challenge beschouwen we restaurantmarketing als een delicaat gerecht dat perfectie vereist op verschillende niveaus.
Foto van Daisy Krop, die de warme sfeer en gastvrijheid in De Treeswijkhoeve belichaamt, waar culina
08 jan., 2024
Lees over de onderscheidende reis van Daisy Krop, Maître bij De Treeswijkhoeve, waar ze de magie van sfeer en gastvrijheid belichaamt. Ontdek haar groei, lessen en inspiratie, en krijg inzicht in hoe De Treeswijkhoeve, ondanks uitdagingen, een toegankelijke en unieke eetervaring biedt. Een uitnodiging aan jonge professionals om de schoonheid van een carrière in de gastvrijheidsindustrie te omarmen.
Ontdek strategieën om je restaurantmarketing te optimaliseren voor het jaar 2024.
02 jan., 2024
In de dynamische wereld van restaurantmarketing is het cruciaal om voorop te blijven lopen. Terwijl we 2024 betreden, brengt New Challenge je inzichten in de nieuwste trends en strategieën die het restaurantmarketinglandschap vormgeven. In een wereld verzadigd met digitale ruis geloven wij in de kracht van teruggaan naar de basis - het leggen van persoonlijke verbindingen met gasten. Laten we de belangrijkste componenten van effectieve restaurantmarketing in 2024 verkennen.
Share by: